User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Furnace

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Santa Rosa, California
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Furnace

    The furnace on our new 337rls make sounds like it's not igniting, like a loud roar that shuts off after a couple seconds then a fan type sound then the roar for a few secs and so on until eventually after a minute or two and we raise the temp setting it goes on with a constant roar type sound. To me the roar sound is what I'm used to from my old rv but I've never heard my old furnace sound like it s having a hard time lighting. Does that sound normal to anyone?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    539
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ours is doing the same thing, but it cycles it least 5 minutes before it stays on. This morning it is still doing it after 10 minutes and hasn't stopped yet. As a matter of fact it is getting worse. At first I thought it might be air working its way through the gas line but now I'm thinking there is a problem.
    Nick and Nancy
    Abbotsford BC
    2011 Ram 3500
    2015 Reflection 303RLs

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    539
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Finally stayed on after about 10 minutes of cycling.
    Nick and Nancy
    Abbotsford BC
    2011 Ram 3500
    2015 Reflection 303RLs

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Santa Rosa, California
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok had the furnace checked out and apparently the wires on the thermostat were not connected well so that explained the furnace light on the thermostat not illuminating and there was a short which was causing the stalled ignition to light and stay lit. All is now well do far.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Santa Rosa, California
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok had the furnace checked out and apparently the wires on the thermostat were not connected well so that explained the furnace light on the thermostat not illuminating and there was a short which was causing the stalled ignition to light and stay lit. All is now well so far.

Similar Threads

  1. Furnace Cycling
    By notsosan in forum Heating and Air Conditioning systems.
    Replies: 24
    Last Post: 03-25-2015, 08:01 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 12-16-2014, 03:24 PM
  3. Furnace circuit breaker/on-off switch location (2015 303 rls)
    By Knshook in forum Heating and Air Conditioning systems.
    Replies: 4
    Last Post: 12-13-2014, 11:09 PM
  4. Furnace Run on 120?
    By Stuts in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 12-08-2014, 10:41 PM
  5. Furnace in Solitude 368RD
    By 06redram` in forum General Tech Topics
    Replies: 3
    Last Post: 10-10-2014, 09:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent site.