User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Question about water pump

  1. #1
    Ditkitty
    Guest

    Question about water pump

    We have water in our fresh water tank, valve is set correctly to use the tank, switch for water pump is turned on, but when we open a faucet, either hot or cold, we don't get water, and the pump doesn't even sound like it is coming on. Any suggestions?

  2. #2
    Site Sponsor Dave and Monica's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Gore Bay, Ontario
    Posts
    2,172
    Blog Entries
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just to verify that it's a pump issue and not the Kantleak valve, set the valve to 'Winterize/Sanitize' (12 o'clock) and see if the pump runs. If the pump does run with the valve in that position, you can check the in-line fuse at the pump, though you'll have to remove a panel to access it behind the docking station. If the pump runs, try switching the Kantleak valve to other poisitons then the position for the pump (3 o'clock) and try again.

    Dave

    Edit: Does the red indicator light come on when you turn on the water pump?
    Dave and Monica - Gore Bay, Ontario
    Vitus the Hungarian Vizsla
    2014 Reflection 337 RLS #129
    2008 F250 V10 CC Lariat RWD

  3. #3
    Ditkitty
    Guest
    Hmmmmm....pump does not run in any position. Took off the access panel, and while I had a quite attractive view of Dave's butt, he didn't see anything that looked like an in-line fuse. So I dug out the installation manual, and it looks like I should be seeing the inline fuse on the red lead, but nada.......

  4. #4
    Senior Member LCBoyer's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Los Fresnos, Texas
    Posts
    4,019
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Look at your fuse panel, see if it's fused there

  5. #5
    Ditkitty
    Guest
    Didn't see any fuses labelled water heater....

  6. #6
    Site Sponsor Dave and Monica's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Gore Bay, Ontario
    Posts
    2,172
    Blog Entries
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I checked mine as that area open at present...no in-line fuse at the water pump. I did find a 15A in-line fuse to the pump switch in the wiring behind the switch panel in the coach.

    Dave
    Dave and Monica - Gore Bay, Ontario
    Vitus the Hungarian Vizsla
    2014 Reflection 337 RLS #129
    2008 F250 V10 CC Lariat RWD

  7. #7
    Ditkitty
    Guest
    Ah, thanks, we will check there.....

  8. #8
    Ditkitty
    Guest
    Inline fuse behind the switch panel was the culprit. Thanks for the tip!

Similar Threads

  1. Question RE Water Pump Switches
    By usroamer in forum Plumbing and Water Systems
    Replies: 10
    Last Post: 02-25-2018, 07:36 PM
  2. Water pump will not shut off, air in the water lines
    By Kelley4498 in forum Plumbing and Water Systems
    Replies: 20
    Last Post: 07-25-2016, 07:11 PM
  3. Water Pressure - using fresh water tank & pump?
    By ADT_48 in forum Plumbing and Water Systems
    Replies: 1
    Last Post: 04-19-2016, 10:48 AM
  4. Low water pressure on city water and using pump with holding tank
    By Glamper in forum Plumbing and Water Systems
    Replies: 1
    Last Post: 03-27-2016, 06:00 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 02-16-2016, 10:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent site.