User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Furnace Not Igniting

  1. #1
    excellentadventure
    Guest

    Furnace Not Igniting

    I have a 303rls and have a problem with the furnace ignition, but only when using the lp gas tank on the entrance side of the coach. Everything works fine when using the tank on the utility side of the coach. When using the tank on the entrance side the furnace just cycles, and keeps attempting to ignite but won't stay lit. There is no similar problem with the stove or the water heater, both work fine from either tank. The pony regulator has been changed and ruled out. My repair guy is stumped. Me too.....

  2. #2
    King Pin
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    6,522
    Blog Entries
    10
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    This might seem kind of obvious, but to rule out a problem with the tank itself, have you switched them from one side to the other?

  3. #3
    excellentadventure
    Guest
    Yes, tried that first.

  4. #4
    Site Sponsor Sandi's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Lexington, KY
    Posts
    984
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by excellentadventure View Post
    I have a 303rls and have a problem with the furnace ignition, but only when using the lp gas tank on the entrance side of the coach. Everything works fine when using the tank on the utility side of the coach. When using the tank on the entrance side the furnace just cycles, and keeps attempting to ignite but won't stay lit. There is no similar problem with the stove or the water heater, both work fine from either tank. The pony regulator has been changed and ruled out. My repair guy is stumped. Me too.....
    Check because on our 369 RL the tank on the entrance side does not feed anything! It is just an auxillary tank. I bet that is your problem!
    Allen and Sandi-Lexington, KY
    Home of fast horses and beautiful women!
    2015 Chevrolet Duramax 4 x 4 3500 HD LTZ
    2014 Solitude 369 RL-Oct. 2014
    2016 Momentum 376 TH-April 2016

  5. #5
    Commercial Member
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    PA
    Posts
    2,953
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Sandi View Post
    Check because on our 369 RL the tank on the entrance side does not feed anything! It is just an auxillary tank. I bet that is your problem!
    You have an early model Solitude that uses 3- 20lb tanks, right?

    They don't do that anymore, and never did on the Reflections.
    Inventory Manager at Tom Schaeffer's RV, Shoemakersville, PA www.tomschaeffers.com
    [email protected]
    2011 RAM 3500 SRW Outdoorsman Edition 4X4, 6.7 Cummins--TWEAKED!


    Previous- 2020 Reflection 150 Series 260RD (new owner is on this forum)
    It's here!! 2021 Reflection 310RLS

  6. #6
    excellentadventure
    Guest
    Turned out to be a bad back check fitting, after 4 hours of process of elimination.

Similar Threads

  1. heater not igniting
    By travelinman in forum General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2017, 10:32 AM
  2. furnace will not stay lit
    By ALLAIN MOTORSPORTS in forum General Tech Topics
    Replies: 31
    Last Post: 05-23-2016, 08:23 AM
  3. Furnace Not Kicking On
    By HBOMB900 in forum Heating and Air Conditioning systems.
    Replies: 14
    Last Post: 01-11-2016, 11:30 AM
  4. Furnace not lighting
    By Dave & Darlene in forum General Tech Topics
    Replies: 2
    Last Post: 06-02-2015, 07:23 PM
  5. Furnace not working!
    By Steve and Lynne in forum General Tech Topics
    Replies: 9
    Last Post: 02-13-2015, 04:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent site.