User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Setting Up Camp
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Hot water heater issues

    Hello, I have a 2021 2600rb which had a thermo fuse blown. I direct wired it and the gas worked fine. Ordered new thermo fuses and when I replaced it, it would lite but not stay on. It would try 3 times lite then go off, then the dsi fault would go on. Any ideas? Thxs

  2. #2
    Site Sponsor
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    SW Indiana
    Posts
    1,238
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Low propane, propane tank excess flow valve tripped, propane lines need bleeding, flame sensor out of position or bad, flame out of adjustment or dirty orifice are a few ideas to check.
    John & Kathy
    2014 F250 Lariat FX4 6.2L SBCC
    2014 Reflection 303RLS
    SW Indiana

  3. #3
    Setting Up Camp
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    When I by pass the thermo fuse it works, so any propane feed issues or dirty orafice would not be the case.

  4. #4
    Setting Up Camp waynehurley5's Avatar
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Myrtle Beach SC
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm new to rvs but I am a plumber never tore into water htr yet but your last statement correct but I believe if its on electric that means it would work off of element instead of burner bad element maybe I just haven't worked on my rv water heater yet just a thought hope it helps

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  5. #5
    Setting Up Camp
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes Wayne, it does work when on electrical. Cycles on off 3 times on gas then defaults. Thxs

  6. #6
    Setting Up Camp waynehurley5's Avatar
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Myrtle Beach SC
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So its the gas side your having problems with if its doing that there should be a flame sensor clean it with steel wool and try again

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  7. #7
    Setting Up Camp waynehurley5's Avatar
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Myrtle Beach SC
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    After it lights if gas valve does not detect flame and it will try afew times gas valve thinks no flame and shuts down

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  8. #8
    Setting Up Camp waynehurley5's Avatar
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Myrtle Beach SC
    Posts
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Even if it lits gas valve thinks it didnt

    Sent from my SM-G960U using Tapatalk

  9. #9
    Setting Up Camp
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Then why when I bypass the thermo fuse it stays lit? With fuse in it won’t stay lit?

  10. #10
    Setting Up Camp
    Join Date
    Dec 2020
    Posts
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I will try cleaning up but this is a brand new TT HW heater only has a few hours on it. Maybe a defective thermo fuse. I bought two of them, I’ll try the other also. Thxs

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent site.