User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 42
  1. #1
    Seasoned Camper
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conway, SC
    Posts
    167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    furnace won't run

    We tried the furnace for the first time this weekend. The blower would come on and the furnace would try to light but would shut down after a few seconds.
    Did not try too much as we wanted it only to take the chill off in the morning.
    I just got home and have not looked too hard yet.
    Just wondering if anyone had an issue and what they found.

    Jim
    D & J
    2016 Reflection 337RLS
    2014 F350, 6.7, Anderson Ultimate

  2. #2
    Norcalrv1
    Guest
    Sounds like you are out of propane try a full tank

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk

  3. #3
    Rolling Along
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    539
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    We have had all kinds of problems with our furnace cycling several times before it will stay lit and it has been back to the dealer several times while they and Attwood have tried to come up with a solution. Cleaning, new flame sensor, new circuit board. The latest attempt involved putting a separate duct into the bedroom. Haven't tried it yet because we haven't had cool enough weather but are keeping our fingers crossed.
    Nick and Nancy
    Abbotsford BC
    2011 Ram 3500
    2015 Reflection 303RLs

  4. #4
    Seasoned Camper
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conway, SC
    Posts
    167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Both tanks full. Filled before we left. No problem with refrig or hot water heater on gas.
    D & J
    2016 Reflection 337RLS
    2014 F350, 6.7, Anderson Ultimate

  5. #5
    Norcalrv1
    Guest
    Please let us know how this gets solved we all learn from one another

    Sent from my SM-G900V using Tapatalk

  6. #6
    fredandfred
    Guest
    Here is the issue I had with my water heater. It would try and light but acted like no LP. After digging around I found there was oil in the supply line from what appears to be left behind from cutting and tapping the iron pipe that supplies the gas. I unhooked the gas line at its lowest lever and about 2 tablespoons of oil came out. It was enough to hold back the gas. Hooked the line back up and the heater fired right up.

  7. #7
    Rolling Along TNFSolitude's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Huron Twsp, MI
    Posts
    989
    Blog Entries
    2
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have you checked to see if the gas line valve is in the On position? Or, as the freds say, there could be a gas line obstruction. If those are ok, there is a flame detector that acts as a safety. When clean and properly positioned the tip sits inside the burner flame. If there's no flame it shuts down the burner. In your case it may be defective, improperly positioned, or slightly dirty. It's not easy to get to in these campers, might be a job for your dealer especially if you're under warranty.
    Tom & Nancy
    Newport, MI
    369RL, #302

    [SIGPIC][/SIGPIC]

  8. #8
    james quinn
    Guest
    Quote Originally Posted by jamieline View Post
    We tried the furnace for the first time this weekend. The blower would come on and the furnace would try to light but would shut down after a few seconds.
    Did not try too much as we wanted it only to take the chill off in the morning.
    I just got home and have not looked too hard yet.
    Just wondering if anyone had an issue and what they found.

    Jim
    On the assumption that you (or the dealer) never had the furnace running before : since you stated that you didn't try too hard, it could be simply that the propane hasn't made it thru the line yet. I had my tanks off the trailer where I store, and when I headed out a couple weekends ago the fridge didn't work on propane (which I discovered 5 hours later) and it turned out that it was just a matter of the propane working thru the line. Maybe you will be that lucky.

    JimQ

  9. #9
    Seasoned Camper
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Conway, SC
    Posts
    167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    got the unit to run a short period of time before it shut off. did not sound quite right as it sounds like it if vibrating and not running smoothly. have not spent too much time troubleshooting.
    D & J
    2016 Reflection 337RLS
    2014 F350, 6.7, Anderson Ultimate

  10. #10
    Rolling Along
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    539
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Update on our furnace. Finally had some over night temps in the 5 degree C (40F) range and it fired up without a hitch the past two mornings. Think maybe they finally got it.
    Nick and Nancy
    Abbotsford BC
    2011 Ram 3500
    2015 Reflection 303RLs

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Water pump won't run
    By flyrod3435 in forum Plumbing and Water Systems
    Replies: 2
    Last Post: 05-25-2017, 08:20 AM
  2. Now it's my turn - Atwood furnace won't start :-(
    By bertschb in forum Heating and Air Conditioning systems.
    Replies: 15
    Last Post: 01-21-2017, 07:28 PM
  3. Furnace won't start
    By rrefects in forum Heating and Air Conditioning systems.
    Replies: 3
    Last Post: 12-21-2015, 09:31 AM
  4. Do refrigerators run on 12 volts?
    By Jim & Deb in forum General Tech Topics
    Replies: 13
    Last Post: 03-11-2015, 02:00 PM
  5. Furnace Run on 120?
    By Stuts in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 12-08-2014, 10:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

DISCLAIMER:This website is not affiliated with or endorsed by Grand Design RV, LLC or any of its affiliates. This is an independent site.